Gezond gewichtsverlies Tips voor succesvolle gewichtsvermindering

 

We willen allemaal wat afvallen en daarbij gezond blijven. Gezond afvallen is afvallen op een gezonde manier, zonder crashdiëten of gekke afslankprogramma’s die gevaarlijk voor je kunnen zijn.

Hier zijn enkele eenvoudige bewezen tips voor gewichtsvermindering:

Houd een eetdagboek bij

Een voedingsdagboek vermeldt eenvoudig alle dingen die je elke dag eet en hoeveel je er op een bepaald moment van had.

Je zou kunnen denken dat eetdagboeken nutteloos zijn omdat je al weet wat je eet, maar door een eetdagboek bij te houden, ben je je veel bewuster van wat je in je mond stopt. Het laat je twee keer nadenken voordat je dat vijfde blikje frisdrank drinkt of een derde portie appeltaart krijgt.

Gebruik een kleine kom of bord

Berg die enorme borden en kommen maar op. Gebruik kleinere die slechts één portie kunnen bevatten in plaats van 2-4 porties in een kom of bord. Op die manier stop je en denk je na voordat je nog een portie neemt.

Doe aerobe oefeningen die het hele lichaam gebruiken

Stop met het trainen van slechts één deel van uw lichaam tegelijk. Dat is zinloos omdat het onmogelijk is om ter plaatse te verminderen. Als je afvalt, verlies je het over je hele lichaam, niet slechts een enkel deel. Dus stop met elke dag 100 buikspieroefeningen te doen! Dat is te saai en werkt sowieso niet voor gezond afvallen. Train je hele lichaam en geniet ervan met activiteiten zoals zwemmen of dansen.

Plan haalbare doelstellingen voor gewichtsverlies op korte en lange termijn

Soms hebben mensen een eenvoudig kortetermijndoel voor gewichtsverlies, zoals afvallen voor hun middelbare schoolreünie of 20 pond afvallen voor hun huwelijk. Dat is een goede motivatie en mensen die een doel voor ogen hebben zullen succesvoller zijn dan wie dat niet heeft.

Hoewel u op korte termijn misschien uw dieet kunt beperken, moet u op de lange termijn een dieet vinden dat u kunt volhouden om uw ideale gewicht te behouden.

Wat als je van chocolade houdt? In de weken voorafgaand aan je grote trouwdag ben je misschien gemotiveerd genoeg om helemaal te stoppen met het eten van chocolaatjes ketoxplode gummies, maar kun je chocolaatjes voor altijd opgeven? Het antwoord is dat de meeste mensen dat niet zullen kunnen. Op de lange termijn moet u een gezond dieet vinden dat niet te beperkend is. Zoek een balans tussen voedsel waar je van houdt, gezonde porties en een uitgebalanceerd dieet voor je langetermijndoelen.
Denk aan inches, niet aan ponden

Wees niet te geobsedeerd door uw badkamerweegschaal.

Spieren wegen meer dan vet. Als u een trainingsregime volgt dat spieren versterkt of opbouwt, kunt u zelfs aankomen in plaats van afvallen. Als u echter een centimeter rond uw heupen en taille bent kwijtgeraakt, is dat een goede zaak.

Drink meer water

Water is goed voor je en het is absoluut noodzakelijk om af te vallen. Het verbranden van calorieën in het lichaam vereist een goede toevoer van water. Uitdroging maakt afvallen alleen maar moeilijker. Goede diëten voor gewichtsverlies bevatten een grote hoeveelheid natuurlijke vezels in de vorm van fruit, groenten en volle granen. Als u niet genoeg water drinkt, kan dit leiden tot obstipatie. Ook helpt het drinken van water voor of tijdens een maaltijd mensen sneller een verzadigd gevoel te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Efficiënte taxiservice voor ontslag uit het ziekenhuis en vervolgafspraken
Next post Natuurlijk licht maximaliseren met dakkapellen: tips en trucs