De wereld van nieuwsmedia – de kracht om onze economie te beïnvloeden

Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan, televisie kijken, naar de radio luisteren of internetten zonder dat iemand je vertelt over de erbarmelijke economische tijden waarin we leven. weer terug is iets wat ze hebben opgegeven te doen. Toch zijn er mensen die vasthouden aan hoop en reageren op beweringen dat werkloosheid op een dag tot het verleden zal behoren. Maar kan het kijken naar het nieuws de economie echt beïnvloeden? Het antwoord zal je misschien verbazen.

Ja, blootgesteld worden aan het dagelijkse nieuws kan zeker de economie beïnvloeden, omdat het de mensen beïnvloedt. Dit wordt consumentenvertrouwen genoemd en in de VS is er een CCI (Consumer Confidence Index), die eigenlijk meet hoeveel consumentenvertrouwen er is als het gaat om aankopen in de detailhandel.

Heel interessant is dat dingen die in de rest van de wereld gebeuren ons consumentenvertrouwen kunnen beïnvloeden. Zelfs als het Breda Nieuws bijvoorbeeld gaat over iets dat in het Midden-Oosten gebeurt, heeft het de macht om de economie in eigen land te beïnvloeden.

De Consumer Confidence Index (CCI) is niets nieuws. In feite bestaat het al sinds de jaren ’60. Fabrikanten, detailhandelaren, banken enzovoort houden allemaal de veranderingen in de CCI in de gaten, zodat ze beslissingen kunnen nemen die van invloed zijn op hun financiële situatie. De CCI kan in korte tijd drastisch veranderen, maar met kleine veranderingen wordt meestal niet veel rekening gehouden. Eén ding is echter zeker, en dat is dat de verhalen die de maand ervoor in het nieuws kwamen, de CCI de volgende maand zullen beïnvloeden.

Laten we, in overeenstemming met ons eerdere voorbeeld van het Midden-Oosten, zeggen dat er vrede is in de regio. Als dat gebeurt, is bekend dat de olieprijzen hier thuis worden beïnvloed. Wat het nieuws ook is, of het nu gaat om de kosten van de gezondheidszorg of het weer, het heeft de kracht om de CCI aanzienlijk te beïnvloeden voor ieder van ons op individuele basis, onze eigen persoonlijke CCI, zo u wilt. Of u het nu leuk vindt of niet, uw beslissing om bijvoorbeeld een nieuw huis of een motorvoertuig te kopen, hangt grotendeels af van uw mening over de economie. Uw mening over de economie wordt op zijn beurt beïnvloed door het nieuws dat u in de krant leest, op de radio hoort, op televisie ziet of online vindt.

Als het erom gaat nieuws naar de massa te brengen, heeft de tijd zeker een aantal zeer opmerkelijke veranderingen teweeggebracht. Hoewel de traditionele media lange tijd de scepter hebben gezwaaid, zijn de prognoses voor de toekomst niet rooskleurig. Het internet heeft zich een weg gebaand in ons leven en bereikt meer mensen in een kortere tijd dan radio of televisie. Alleen al sociale media maken het voor mensen mogelijk om met elkaar in contact te komen en te communiceren op manieren die een paar jaar geleden nog nooit voor mogelijk waren gehouden, met alarmerend gemak en snelheid. Dit betekent dat nieuws en informatie nog nooit zo breed toegankelijk zijn geweest voor de algemene bevolking, wanneer ze dat willen en op hun voorwaarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van watermeloen
Next post Hoe u de juiste Borsten-tape kiest voor uw project